De ce imi iubesc masina

Discutii, offtopic, loc de dat cu capu', gastronomie, ping-pong, baschet... loc bun de dat in balarii. Rezidentul "cocioabei" este Sageata

Re: De ce imi iubesc masina

Mesajde kobra » Mie Feb 03, 2010 2:36 am

chiar foarte negru parca :lol:
Tuning-ul este o arta, dar putini tuneri sunt artisti!
kobra
 
Mesaje: 392
Membru din: Joi Oct 15, 2009 11:44 pm
An: 0
Tuning a la PLM: Nu (inca)

Re: De ce imi iubesc masina

Mesajde Spark » Mie Feb 03, 2010 2:58 am

si parca diesel ? :?:
Avatar utilizator
Spark
 
Mesaje: 435
Membru din: Joi Ian 14, 2010 5:00 pm
Localitate: Satu Mare
Sex: Masculin
Autoturism: Suzuki
Model: Swift
An: 2006
Tuning a la PLM: Nu (inca)

Re: De ce imi iubesc masina

Mesajde PLM Tuning » Mie Feb 03, 2010 9:25 am

Hmmm.... maşina mea... într-adevăr, e prietenul meu negru cel mare maşina asta, mai am un prieten negru şi mititel :)
Eu unul cred că fiecare din noi ne iubim maşina, nu doar o conducem, ăsta e lucurul care ne aseamănă şi e cel care a creat punţile de comunicare între cei mai diferiţi oameni pe care puteai să-i aduni la un loc. Suntem perfecţi pentru o statistică, suntem reprezentativi pentru toate eşantioanele de populatie ale unei ţări, la cât de aparte suntem fiecare, şi cu toate astea comunicăm perfect între noi de parcă am fi făcut liceul împreună ca şi colegi de bancă :)
Acelaşi lucru mă ţine şi pe mine pe lângă fiarele astea imposibile de care nu ne putem despărţi nici în ruptul capului: dragostea pentru maşina mea, de la ea pleacă totul.
M-am convins că maşinile au toate un suflet al lor, şi se comportă exact aşa ca orice fiinţă însufleţită: dacă eşti indiferent şi nu te preocupă, nici ea nu se complică, te cară din A în B,te ignoră cu cea mai mare indiferenţă şi nu-ţi oferă nicio senzaţie şi nicio plăcere. Ia urcă-te într-o maşină de care-ţi place, ai să vezi cum se încordează şi cum dă din ea tot ce are mai bun la schimb, de-ţi scoate un zâmbet mare cât tine atunci când te dai jos :)
Eh, apoi urcă-te într-o maşină pe care toţi o laudă, dar despre care tu ai o părere proastă, şi te urci uitându-te urât la ea, ai să vezi că te respinge şi că sentimentul e reciproc, e la fel ca atunci când te întâlneşti cu un om care te enervează, instantaneu se strânge în el şi te-ar strânge şi pe tine, de gât ;)
Eu sunt exact aşa cu maşina mea, dacă stau şi mă gândesc ea e cea care mi-a adus bani, în loc să-mi consume, m-a dus atunci când am iubit-o şi m-a lăsat baltă să mă fac de râs atunci când mi-am bătut joc de ea...
Am fost rău tare într-o vreme şi am fost nevoit să fac o mică mişcare nu tocmai legală, pe care voi o puteti bănui uşor şi pe care n-o pot descrie aici ca să nu mă leg singur. Vă rog să mă credeţi că atunci ea m-a suportat mai uşor şi s-a conformat, chiar dacă s-a distrus pe ea pentru asta, a fost un rezultat incredibil de bun şi treaba asta mi-a dat un mare balon de oxigen pentru doi ani aproape şi tot asta mi-a oferit ocazia să mă apuc de ceea ce fac acum, chiar dacă preţul plătit de maşină a fost cumplit, şi dacă eu am tras lângă ea s-o refac doi ani de zile de atunci.
Maşina mea e deja lângă mine de 5 ani de zile peste câteva luni, ea avea 4 ani când am luat-o şi era prima mea maşină "modernă" şi cu multe gadgeturi de care nu credeam că o să fiu interesat vreodată: senzori de ploaie, senzori de lumină, senzori de parcare, computer de bord, ornamente din lemn, volan cu piele, multivolan şi tot aşa. Evident că acum nu mă sufăr dacă nu le am, dar asta probabil din cauza faptului că m-am învăţat cu ele atâta timp.
Totuşi masina mi-o iubesc din cu totul alte motive: în primul rând pentru că atunci când am tras de ea şi de motorul ei cu tot mai multi cai şi cu hărţi tot mai ridicate (mulţumesc Silviu pentru răbdarea de a-mi rescrie softul de atâtea ori în cel mai profesionist mod posibil), ea n-a crâcnit, a mers cu mine la curse, le-a câştigat şi grupele ei şi grupe superioare, fără probleme. Când am uitat că ea e prietenul meu şi nu calul meu de bătaie pe care doar îl exploatez fără să-i dau nimic în schimb, mi-a reamintit că are şi ea nevoile ei exact când îmi era lumea mai dragă: la o cursă (n-am s-o uit vreodată) la Suceava, după ce liniştisem toată grupa, cu maşina pe care îmi doream cel mai mult s-o bat, un anumit Golf4 din Iaşi, m-a lăsat să plec primul, a tras cu ultimele suflări şi şi-a rupt arborele cotit în două bucăţi exact la jumătatea cursei, când păream mai sigur de victorie. Totuşi n-a lăsat-o inima să mă părăsească de tot, aşa cu arborele rupt oblic şi complet a mers, a ieşit de pe pistă cu fruntea sus, m-a dus tocmai de la Suceava, troncănind de ţi se rupea inima, uşor usor până la Bacău.
I-am desfăcut motorul acasă în service, mecanicii mi-au spus că nu se poate aşa ceva, arborele era forfecat, dar nimic altceva nu fusese afectat. Am găsit un arbore cotit bun, l-am pus pe maşină, cu tot cu cuzineţii lui şi maşina a mai mers foarte mulţi km fără nicio problemă.
A fost o lecţie pe care mi-a dat-o şi pe care am luat-o ca atare, niciodată să nu-ţi baţi joc de prietenul care te ajută când nimeni n-o face, care îţi aduce zâmbetul idiot de copil nebun pe faţă cu doar două trei mişcări atunci când eşti supărat de ţi-ai pune funia, care îţi aduce mulţumirea în suflet atunci când te duci spre ea şi o priveşti, ştiind că e rodul celor care au creat-o, dar mai ales a felului în care ai modelat-o de când e cu tine, puţin câte puţin în fiecare zi, care te duce departe de toţi şi de toate atunci când lumea ta se prăbuşeşte, care stă cu tine ca un căţel atunci când ai vrea să te duci dracului şi să nu mai ştii de nimic altceva, care te însoţeşte atunci când ai vrea să zbori spre soarele ăla care apune acolo departe, şi care aleargă cât de repede poate să te ducă spre el, doar tu, ea şi muzica urlând...... eh, când o să simţiţi asta în maşina voastră o să ştiţi exact de ce-mi iubesc maşina mai mult decât orice....
Avatar utilizator
PLM Tuning
 
Mesaje: 2252
Membru din: Sâm Sep 19, 2009 9:48 am
Sex: Masculin
Autoturism: negru
Model: perlat
An: 2001
Tuning a la PLM: Da

Re: De ce imi iubesc masina

Mesajde AndreiSuzuki » Mie Feb 03, 2010 10:17 am

Ahh,asta e aia premium,nu? :))
2004 Suzuki Ignis 1,3 VVT
2007 Suzuki Swift 1,6 VVT
Avatar utilizator
AndreiSuzuki
 
Mesaje: 230
Membru din: Vin Noi 20, 2009 10:47 am
Sex: Masculin
Autoturism: Suzuki
Model: Swift
An: 2007
Tuning a la PLM: Nu (inca)

Re: De ce imi iubesc masina

Mesajde morpheusmaster » Mie Feb 03, 2010 2:05 pm

Un thread pe care lam vazut din ziua cand sa deschis...un thread pe care totusi nu am scris nimic desi am 1000 motive. Aleks ce a scris mai sus, a scris cu mult suflet si dragoste, cum zicea si el, cred ca toti de pe PLM am fost colegi de banca intr'o alta viata.

Si totusi nu am sa postez acum...pentru ca vreau sa fac asta cand o sa am timp indelungat sa descriu absolut totul, vreau sa fac postul asta intr'o zi cand cobor din masina, nu intro zi cand ma gandesc la masina, pentru ca vreau sa scriu 100% din suflet si exact de ce o iubesc...si totusi...de ce o iubesc? (hai sa incercam...facem alt post cand coboram din ea)...

paaai...multi cai nu are...luxoasa nu e...spatioasa nu e...scumpa nu e...gadgeturi & funcky stuff...nu e...nici macar ABS sau Servo nu e...si totusi...cum poti iubi asa o masina? Uite ca poti...cum spunea si bunul prieten Aleks, fiecare masina are sufletul ei...sa va spun despre sufletul Sei. A venit intr'o seara taicamiu la mine sa ma scoata la o plimbare (pe jos). Vorbim de masini de oras pe drum, unde mergeam...nu stiam. La 1 moment dat imi zice
"Da de Seicento ce parere ai???
Seicento?
Care'i aia???
Uite aia de acolo..."

Ma uitam la o panarama de buburuza, care mi sa parut si mi se pare si acum atat de urata (nu va vine sa credeti,nu?)...botita pe ici pe colo, bara sparta, roata fata desumflata, colantata toata, mizerabila...mai multe detalii gasiti in 1 post la masina mea. Primul lucru am pus mana pe pompa si in greatza iam umflat roata ca sa ma plimbe 1 tura cu masina (nu aveam permis)...pot sa va spun ca am fost atat de impresionat incat de acolo a plecat totul...cumva mam indragostit. Motorul de 1.1l isi facea perfect treaba pentru o alergatura urbana, dimensiunile erau perfecte pentru strecurat prin trafic, aspectul te inducea in eroare. Era perfecta dar nici eu nu stiam ce aveam in cap, nici eu nu stiam ca am sa ajung pana aici.

A trecut aproape 1 an, aveam plastic acum si defapt si de drept deabea atunci am inceput sa'mi pun sufletul si banii in ea. Lunile treceau si mie mai mult si mai mult imi placea. Deci de ce imi iubesc masina? Pentru ca ma face sa ma simt extraordinar, pentru ca este cel mai lloial partener si nu ma dezamagit niciodata. Nu poti pune dragostea in cuvinte...de ce imi iubesc masina...ma tot intreb. Pentru ca atunci cand o vezi razi (de ea si de mine), pentru ca dupa ce te dau cu ea o tura, vrei mai mult, pentru ca daca tio dau si tie sa o conduci, vrei si tu una. Pentru ca pot avea cea mai proasta zi din viata mea, o conduc o ora si totul a disparut. De ce imi iubesc masina? Pentru ca e mica, pentru ca e inghesuita, pentru ca stai in ea ca intrun cart, pentru ca soseaua e asa de frumoasa cand o privesti de la volanul masinii mele, pentru ca muzica suna atat de bine cand o asculti la mine in masina...de ce imi iubesc masina?...as putea scrie pana maine fara sa ma repet. Dar in primul rand o iubesc pentru ca este a mea. Pentru ca am luato de pe strada, iam dat o casa, iam dat hainute, iam dat de mancare, iam dat din sufletul meu, iam dat din banii mei si odata, o singura data nu a refuzat comanda mea.

Concluzionand...cum ziceam mai sus...aia nu are, aia nu are...drag nu face, drift nu poate...si atunci ce te poate atrage la o asa masina? Ceea ce simt cand o conduc, zambetul care il am cand cobor din ea, satisfactia si acea traire, senzatie, care acum o simt...si oricat am incercat sa o pun aici in cuvinte nu am reusit, nu imi iese...dar cred ca are legatura cu sufletul masinii.

Imi iubesc masina si multi nu inteleg asta. Cand le spun, se uita la mine ca la masini botite...si nu ii inteleg. Cum nu ii inteleg nici pe cei care isi iubesc masina azi si maine o vand. Eu am iubito ieri, am iubito alaltaieri... o iubesc azi, o iubesc si maine si o sa o iubesc si cand o sa am 80 ani, niciodata nu am sa o dau.
Avatar utilizator
morpheusmaster
 
Mesaje: 319
Membru din: Lun Oct 19, 2009 12:46 pm
Autoturism: Fiat
Model: Seicento
An: 2002
Tuning a la PLM: Da

Re: De ce imi iubesc masina

Mesajde Tdci » Vin Iun 24, 2011 12:29 pm

Chiar ma simt mult mai bine cand vad ca nu sunt singurul iubitor de "fier" :)
Singur am adunat ceva bani muncind pe afara si am hotarat ca imi ajunge cat m-am plimbat cu dacia lu tata.Am vorbit cu un unchi sa imi faca lipeala cu o cunostinta de-a lui care mai ducea oameni in afara dupa masini si sa imi fac un drum sa caut masina in Germania.Am vorbit cu el si anul trecut la sfarsitul lui August ,intr-o Sambata seara plecam cu un Ford Mondeo spre Germania.Imi placea la nebunie masina mosului(pe la vreo 50 de ani omul) ,mi-as fi dorit sa gasesc si eu ceva la fel.Am plecat sa imi iau masina dar nu ma gandisem la ceva anume,doar ca stiam ca trebuie sa fie diesel.Acasa ma uitasem eu pe site-uri de profil dupa niste focus-uri ,dupa astra 1,7 cdti (la 1.9 cdti de 150 cp nici nu visam) ..in fine.Ajunge in Judetul Arad ,in Comuna Tudor Vladimirescu pe la 12 noaptea.Omul avea la Mondeo niste xenoane cu lupa care bateau cam jos si te cam chinuiai sa vezi ceva pe strada.In comuna a intrat destul de tare,undeva la 100km/h , depaseste o coloana de 3-4 masini dupa care cand revine pe sens in cativa metrii ne sare in fata un caine.Ne urcma pe el ,l-am rostogolit pe sub masina si a iesit prin spatele masinii apucand sa il vad cum a zbughit-o in balarii.Omul a redus viteaza mult si am auzit cum se taraia ceva pe sub masina.A tras pe dreapta si cand am deschis usa am vazut cum curgea de sub masina antigelul.Daune:bara fata sparta cu tot cu proiector,scutul facut praf,un dop la radiator rupt....in cateva minute am ramas fara antigel in masina.Eram la cel putin 800 km de casa, intr-o Sambata noaptea,intr-un satuc cu cel mult 1000 oameni.Incepea sa picure.Am zis ca sunt cel mai ghinionist om din lume.Tragem masina intr--o parcare si cu stupoare trece un taxi care venise tocmai din Arad sa lase pe cineva in sat.Soferul ne spune ca fratele lui e mecanic si sta chiar in sat si ca il suna acum sa vada daca ne poate ajuta masina de dimineata.In jumatate de ora ajunge mecanicul care mirosea a bautura de la o posta,fiind sambata seara omul petrecea acasa lu familia.Il rugam daca ne poate ajuta cu un alt radiator.Garajul lui era la vreo 500 m si ne zice sa il urmam asa cu masina ca nu e nimic.La 2 dimineata omul se baga sub masina ,in garaj, si ne lipeste cu poxipol dopul la radiator,ne prinde bucatile de bara sarite cu pop nituri ,ne pune antigel si face un ciubuc de 200 ron pentru cam 1 ora de munca.Noi am plecat super multumiti de treaba si la iesire din sat gasim un hotel unde omul cu care am plecat mai innoptase de multe ori in drumul sau spre Germania.Dimineata am plecat la drum cu Ford-ul si masina a mers belea pana in Germania pe autostrada unde omul fara minte se pune sa ii dea in gura undeva aproape de 200 km/h .Prindem un ambuteiaj pe autostrada si cum stateam linistit in coloana ne trezim ca ies aburi de sub capota.Pe banda de urgenta ne-am bagat si am gasit o parcare.Clocotea apa in borcan,pe la lipitura de jos de la dop incepea sa pice.A Cumparat omul Vreo 2 sticle de antigel si 4 de apa distilata si a completat cat a trebuit.Seara pe la 18 am ajuns in Nurnberg ,am rezervat o camera cu 2 paturi la un hotel si daca tot eram acolo am zis sa mergem sa vedem niste parcuri.Foarte multe masini vechi de cel putin 10 ani ,golf-uri 4 cu 100k-120k km in bord.(tepe sigure).Am gasit vreo 2 hale cu masini ceva mai noi dar destul de scumpe fata de ce stiam in tara.Am gasit si un parc numai cu masini luxoase :lambo,bentley,rolls,ferrari...cea mai ieftina "rabla " incepea de la 100k euro.Ne-am dus la un super market si ne-am facut cumparaturile (mancare,bautura )si ne-am bagat la hotel pe la 22.Dimineata la 9 ne-am trezit si dupa micul dejun am plecat spre Ulm unde stia omul niste parcuri.Am ajuns pe acolo si cu germana noastra de balta am aflat ca s-au cam desfintat toate sau care mai functioneaza si-au mutat locatiile undeva mai in nord.Atunci ne-am apucat sa mergem spre Munchen.Seara pe la 21 am ajuns intr-un parc cu multi vanzatori adunati gramada si o gramada de masini.Ne-am plimbat pe acolo cat am putut la lumina iluminatului public si am bifat 2 focus-uri , astra mea de acum si un golf 5.Ne-am bagat la hotel si dimineata la 9 eram iar printre masini asteptand ca vanzatorii sa deschida pravaliile.Focus-urile imi placeau dar nu prea aveu nici un fel de dotari,golf-ul ne-a lamurit cineva ca sare sigur de 8000 euro ,avand doar aer conditionat si geamuri pe fata.M-am oprit langa astra ,ma uitam la ea si ziceam:frate, jantele klumea, xenon, cutie in 6 ...o fi ceva de capul ei.Vine patronul parcului langa noi si ne intinde cheile :) Am pornit-o si deja am ramas cu zambetul pe fata.M-am uitat la ea si am obs ca tre sa ma pregatesc de placute fata /spate, ulei si filtre si perntru siguranta mea o distributie.Am negociat cu el si pana la urma a lasat-o la cat ma gandeam din prima :) Am iesit la o proba cu ea.M-a avertizat din start ca are 150 cp si ca pe butonul sport e naravasa.Am iesit pe o alee dreapta de langa parca si i-am dat putin.Am ramas paf cand am vazut in ce hal tragea.Apoi m-am bagat pe sub ea si m-am manjit incercand sa caut carpeli,scurgeri sau alte bube.In jumatate de ora de cand i-am dat banul aveam numerele provizorii.,asigurarea si eram deja iesit din parc.Nu stiam nici macar sa schimb vitezele,eram mult prea emotionat.Nu puteam sa cred ca din munca mea am reusit sa imi iau masina mea :) Pe drum am mai oprit pe ici pe colo sa mai completeze omul la mOndeo cu apa si antigel.Am mai oprit la un hotel sa dormim noaptea la intrare in Ungaria.Acolo, dimineata ,omul imi zice daca vreu sa merg pana la Viena in plimbare dar i-am zis clar ca vreau sa ma vad cu ea acasa si apoi as merg oriunde.Am plecat dimineata aia singur spre casa si pana la intrarea in tara m-am ghidat dupa tir-urile de Romania.Imi placeau jantele la nebunie si felul cum statea asezata pe sosea.Am ajuns in tara si nu imi venea sa cred ca asa de tare se simt denivelarile.In multe locuri mergeam asa de incet de faceam coloana in urma mea.Pe la 3 dimineata am ajuns In spatele blocului, ai mei fiind cocotati pe geam sa poate vedea masina.Am scos dacia din garaj si am bagat Opelul.Tata s-a trezit dimineata la 7 si direct la garaj era sa inspecteze masina.I se parea un pic cam ciudata cu fundul ala asa taiat , lui placandu-i mult sedan-urile.Era masina mea asa ca nu mai conta ce si cum.La 10 dimineata am plecat cu ei la un drum de mangalia sa ii plimb.Au ramas blocati ce frumos merge masina.Pe 15 septembrie , de ziua mea i-am pus numerele 15 GBI si din momentul ala pe unde mergeam ,daca ma indeprtam de ea mai intorceam capul sa o mai vad de 2-3 ori de la distanta cum ma asteapta.La etajul 4 unde stau , am geamuri pe scara si de multe ori la fiecare etaj ma uitam pe geam la ea in timp ce urcam in casa, sa o vad cat de frumoasa ea.Stiu ca nu e ,dar mie imi sare in ochi ,oriunde o parchez , oriunde ma duc.Cel mai frumos e cand ma duc la garaj sa o scot afara sau cand vin din voiaj si vb cu ea .Cine m-ar auzii sigur ar spune ca sunt nebun:)
E fata mea si tin la ea ca la ochii din cap.Numai eu stiu cat am muncit pentru ea si cat de mult mi-am dorit masina mea.Nu a vazut limitare sau scartait de roti dar in schimb a vazut viteze mari si destule sprint-uri in oras si in afara orasului.Incerc cat de mult pot sa o intretin si sa nu imi bat joc de ea.In momentul asta sta in garaj la umbra dar o voi scoate un pic pana la facultate si apoi poate ii gasesc un loc la umbra cat stau la un suc cu colegii :) Imi pare rau daca nu am putut face un rezumat la povestea asta dar am vrut sa va spun exact cum au stat treburile cu "iubita "mea .
Tdci
 
Mesaje: 13
Membru din: Joi Iun 16, 2011 11:10 pm
Localitate: Constanta
Sex: Masculin
Autoturism: Opel
Model: Astra H
An: 2005
Tuning a la PLM: Nu (inca)

Re: De ce imi iubesc masina

Mesajde radyy » Vin Iun 24, 2011 6:36 pm

mi-au dat lacrimile ce frumos vorbiti despre masinile voastre:X:X:X:X:X succes in continuare:X:((
radyy
 
Mesaje: 76
Membru din: Mar Feb 15, 2011 9:56 pm
Localitate: Bacau
Sex: Masculin
Autoturism: fost fiat
Model: albea
An: 2007
Tuning a la PLM: Nu (inca)

Re: De ce imi iubesc masina

Mesajde Trixi » Sâm Iun 25, 2011 10:37 am

Gabi, te asigur ca te vei simti intr-un mare fel peste cativa ani cand recitesti acest post de al tau. :)
Felicitari!
Warning! I have an attitude and I know how to use it!

PLM Tuning.ro: Despre PLM Tuning.ro | Sediul PLM Tuning.ro | Portofoliul PLM Tuning.ro
Forum PLM Tuning.ro: Codul de conduita | Regulamentul chirurgilor | Anunturi forum | Sugestii si reclamatii
Avatar utilizator
Trixi
 
Mesaje: 1194
Membru din: Mar Sep 22, 2009 12:30 pm
Localitate: Oradea
Sex: Feminin
Autoturism: Suzuki
Model: Swift
An: 2005
Tuning a la PLM: Da

Re: De ce imi iubesc masina

Mesajde PLM Tuning » Sâm Iul 02, 2011 9:46 pm

Mda, prima masina nu se compara cu nimic, asa e... :)
Avatar utilizator
PLM Tuning
 
Mesaje: 2252
Membru din: Sâm Sep 19, 2009 9:48 am
Sex: Masculin
Autoturism: negru
Model: perlat
An: 2001
Tuning a la PLM: Da

Re: De ce imi iubesc masina

Mesajde AnduRace » Joi Sep 22, 2011 5:56 pm

Like!! :lol:
Prima dragoste nu se uita niciodata! Indiferent in ce fel arata masina sau alte cele, ea pentru noi este un lucru mai mult decat deosebit.
Imagine
Avatar utilizator
AnduRace
 
Mesaje: 78
Membru din: Lun Oct 19, 2009 11:31 pm
Localitate: Timisoara
Autoturism: DACIA
Model: Perlata
An: 2005
Tuning a la PLM: Nu (inca)

Anterior

Înapoi la Alte balarii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori


cron